Succesvolle malware blokkering met ZoneAlarm

logo zonealarmMet een upgrade naar de Pro versie kun je het zo instellen dat het scannen alleen plaatsvindt op het moment dat een bestand wordt geopend of gelanceerd. Je kan ook de Slimme Modus kiezen, die regels gebruikt om te scannen alleen wanneer het nodig is. Tijdens het scannen van kleine bestanden, werd geen systeem vertraging waargenomen.

ZoneAlarm kwam komt meteen in actie zo dra er een infectie wordt gedetecteerd. Er kwam een groot venster open met alle bedreigingen en de lijst werd alsmaar aangevuld. In een paar gevallen met een lage risico, moesten we toestemming geven om verder te gaan en om de bedreiging te verwijderen. Na de eerste schoonmaak, bleef slecht een kwart van de monsters over.

Pdkbeveiligingen.nl lanceerden de overgebleven monsters en hielden bij hoe ZoneAlarm te werk ging. Het resultaat leek, over het algemeen, veel op die van Kaspersky, met de uitzondering van een paar gevallen waar ZoneAlarm minder goed deed. De reden hiervoor is waarschijnlijk het gemis van de Pro-only functies.
Zijn score, met een detectie van 82 procent en een totaal van 8 punten, is goed, maar niet geweldig. Kaspersky en Panda Antivirus Pro 2016, € 39,80, hadden een detectie van 89 procent en kregen 8,8 punten.

Bitdefender Antivirus Plus 2016, € 27,10, verdiende, met dezelfde monsters, 9,3 punten. Trend Micro kwam aardig in de buurt, met 9,1 punten. Webroot haalde een perfecte 10 punten, maar wel met de vorige malware collectie.

Zoals gezegd, biedt de gratis versie van ZoneAlarm geen mogelijkheid om websites op te sporen die malware hosten en kan niet voorkomen dat je browser op deze sites komt. Het controleert wel alle gedownloade bestanden op de aanwezigheid van malware. De antivirus werd uitgedaagd met 100 zeer nieuwe kwaadaardige URL’s, geleverd door MRG-Effitas. ZoneAlarm kon 41 procent van de gedownloade bestanden vernietigen, iets beter dan het huidige gemiddelde van 39 procent. Kaspersky, voornamelijk aangedreven door zijn Web Protection, detecteerde 51 procent. In deze test, is de top score voor Trend Micro, met een bescherming van 88 procent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA